Medie: Bier skal instruere britisk drama

Den danske Oscar-vindende filminstruktør Susanne Bier fortsætter sin internationale succes og skal nu instruere et britisk drama.

Det erfarer det internationale filmmagasin Screen Daily.

The Dig hedder filmen, som er en filmatisering af John Prestons novelle af samme navn og handler om et af Storbritanniens mest berømte arkæologiske fund - Sutton Hoo-gravpladsen.

The Dig er en fortælling om udgravningen af gravpladsen i 1938 og 1939 og menneskerne bag.

Under udgravningen fandt man blandt andet et 27 meter langt skib fra det sjette århundrede, ligesom at kostbart udstyr, formentlig fra East Angelias kongeslægt, blev fundet.

Danskeren Susanne Bier får muligvis fint selskab af en anden Oscarvinder, nemlig skuespilleren Cate Blanchett, som tidligere i år vandt sin anden Oscar-statuette for bedste kvindelige hovedrolle i Woody Allen-filmen "Blue Jasmine".

Ifølge Screen Daily er Blanchett i spil til en af hovedrollerne som amatørarkæologen Edith Pretty, der er en af de bærende kræfter bag udgravningen.

I løbet af filmen bliver publikum introduceret for en række personligheder bag udgravningerne, inklusiv karakteren Edith Pretty og hendes kamp for at acceptere sin mands død.

Filmen er produceret af Mary Ferguson fra Clerkwell Films og producer Gaby Tana med støtte fra BBC Films.

Susanne Bier er også instruktør på den kommende amerikanske film Serena med Jennifer Lawrence og Bradley Cooper i hovedrollerne samt den danske film En Chance Til med Nikolaj Coster-Waldau og Ulrich Thomsen i hovedrollerne.

/ritzau/

 

Dagens Gossip