Medie: Dansker i Sydafrika har løjet om sin identitet

Den 63-årige dansker, der i Sydafrika er anklaget for at have afskåret kvinders kønsdele og opbevaret dem i sin fryser, har tilsyneladende opholdt sig i landet på falske papirer.

Det er onsdag kommet frem i forbindelse med en kautionshøring i byen Bloemfontein i det centrale Sydafrika, skriver mediet News24.com og Ekstra Bladet, der var til stede i retten.

Et vidne fra indenrigsministeriet i Sydafrika kunne blandt andet berette, at den sigtede har ligget inde med flere forskellige pas.

I et pas fra 1985 stod han til at være født i Vedbæk. I et andet figurerede Søllerød som hans fødested. Til P4 Dokumentar har danskeren tidligere sagt, at han er født i Gl. Holte.

- Er det normalt at være født to forskellige steder?, ville anklager Amanda Bester ifølge Ekstra Bladet vide.

Så vidt han ved, svarede danskeren, kan man kun være født et sted.

Vidnet fra indenrigsministeriet kunne desuden fortælle, at den 63-årige tidligere har hævdet, at han ejede et byggefirma. Den seneste efterforskning har dog vist, at det pågældende firma aldrig har været registreret i hans navn.

Sagen vakte stor opsigt, da manden blev anholdt i september. I hans fryser fandt politiet 21 dele af kvindelige kønsorganer.

Politiet kom på sporet af danskeren ved hjælp af hans 28-årige kone, men hun blev i sidste måned skudt i det lille kongerige Lesotho, der er helt omgivet af Sydafrika. Natten igennem kæmpede lægerne for at redde hendes liv, men dagen efter døde hun.

Dermed mistede det sydafrikanske politi sit kronvidne i sagen mod den danske våbenhandler.

Manden har forklaret, at det var hans kone, der førte kniven ved omskæringer af kvinder. Men en efterforsker ved politiet har sagt, at man er i besiddelse af en videooptagelse, der viser danskeren udføre et indgreb på en kvinde.

Onsdag insisterede han dog på budskabet om, at hans nu afdøde kone står bag.

- Det er min kones ting. Jeg har ikke omskåret nogen her i Sydafrika, sagde den sigtede til Ekstra Bladet.

Manden sigtes også for besiddelse af børneporno, vold og trusler, ligesom han beskyldes for flerkoneri.

Retsmødet om, hvorvidt den sigtede kan løslades mod kaution, fortsætter torsdag.

/ritzau/

 

Dagens Gossip