Medie: Dødstal i Gaza er nu på over 900

Der blev lørdag fundet mindst 85 dræbte palæstinensere i murbrokkerne forskellige steder i Gaza, hvormed dødstallet er nået op på over 900, siden Israel den 8. juli indledte en militær operation mod Hamas, siger hospitalskilder til det franske nyhedsbureau AFP.

En talsmand for udrykningstjenesterne, Ashraf al-Qudra, siger, at de dræbte blev fundet i timerne efter, at en humanitær 12 timer lang våbenhvile trådte i kraft tidligt lørdag.

De dræbte er bragt til hospitaler forskellige steder i Gaza. Antallet af dræbte ventes at stige, efterhånden som redningsmandskab får gennemsøgt ruinerne i de ramte bydele.

Under et israelsk angreb kort før den humanitære våbenhvile trådte i kraft blev 20 mennesker dræbt, heriblandt 11 børn, hvor flere var fra en enkelt familie.

- Angrebet i det sydlige Khan Yunis ramte familien Najjars hjem. Mindst 14 medlemmer af klanen blev dræbt, siger Ashraf al-Qudra.

Våbenhvilen skal gøre plads til humanitær hjælp, og ifølge Hamas bakker også andre militante grupper i området op om pausen i kamphandlingerne. Israel siger, at landet med det midlertidige stop af offensiven ønsker at åbne et "humanitært vindue i Gazastriben".

Det Hamas-ledede indenrigsministerium i Gaza har advaret folk mod at nærme sig bygninger, der er blevet bombet under den israelske offensiv, eller militantes tilhørssteder på grund af fare for "sprængfarlige objekter".

Konflikten begyndte 8. juli, da Israel satte gang i en militæraktion, der skulle sætte en stopper for militantes raketangreb fra Gaza. Konflikten har samtidig kostet 37 israelske soldater livet. To civile israelere er blevet dræbt. Det samme er en thailandsk gæstearbejder i landet.

Den korte våbenhvile, der udløber lørdag aften, kom i stand, mens diplomatiske bestræbelser blev fremsat af USA's udenrigsminister, John Kerry, der siger, at parterne stadig har "en vis fælles terminologi" til at kunne nå frem til en varig våbenhvile.

Lørdag eftermiddag skulle Kerry drøfte krisen i Paris med sin franske kollega, Laurent Fabius, og deres kolleger fra Storbritannien, Tyskland, Italien, Qatar, Tyrkiet og EU.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip