Medie: Dong vil præsentere børsplaner torsdag

admin

425 uger siden

|

25/05/2016

Dagens topnyheder

Ifølge unavngivne kilder vil energiselskabet Dong ifølge Borsen.dk torsdag præsentere et prospekt for sin kommende børsnotering.

Et prospekt er en udførlig beskrivelse og tidsplan for en børsnotering eller kapitalrejsning, der er potentielle investorers værktøj til at vide, hvad de investerer i.

Borsen.dk skriver, at man med et prospekt torsdag vil være på plads til at gå på børsen 10. juni.

Avisen erfarer fra sin anonyme kilde, at Dong vil blive værdisat til omkring 100 milliarder kroner.

Den danske stat solgte i 2014 en større del af sin ejerpost i Dong, der på det tidspunkt blev værdisat til 45 milliarder kroner. Køber var blandt andre den internationale investeringsbank Goldman Sachs.

Salget af Dong har været voldsomt kritiseret både i befolkningen og politisk. Hele forløbet omkring salget blev kritiseret for at være lukket og præget af forhandlinger, som ingen havde indblik i.

Onsdag har Dong igen været i medierne, da erhvervsmediet Finans.dk har beskrevet, at Dong blev solgt for billigt.

- Jeg mener, at man solgte for tidligt og dermed mistede chancen for et større provenu til staten.

- Hvis det ender med, at børsnoteringen bliver i den størrelsesorden (90-120 milliarder kroner, red.), så er det en fiasko for statens måde at håndtere det på, siger Bent Greve, professor i samfundsvidenskab fra RUC, til mediet.

Finans.dk skriver onsdag, at hvis Dong bliver værdisat til 105 milliarder kroner, vil administrerende direktør Henrik Poulsen stå til at tjene 27 millioner kroner personligt.

Dongs ledergruppe på 250 mand vil samlet tjene 550 millioner kroner personligt via deres aktieordninger, hvis værdien lander på 105 milliarder kroner.

/ritzau/