Medie: Drab på Nørrebro skyldes strid om krig i Syrien

Motivet bag tirsdagens drab på Nørrebro i København skal muligvis findes i Syrien, hvor en borgerkrig har hærget de seneste år, skriver Ekstra Bladet.

Avisen henviser til flere kilder med indsigt i miljøet, der fortæller, at de stridende parter ved tirsdagens knivstikkeri støtter hver sin fløj i krigen.

På Facebook poserer den dræbte, 19-årige Andres Vo Riis, da også på et foto med et gevær i hånden og et sort flag fra Islamisk Stat i baggrunden.

Han menes sågar at have kæmpet side om side med den voldelige oprørsbevægelse, mens den anden part i tirsdagens opgør ifølge Ekstra Bladets kilder støtter Syriens præsident, Bashar al-Assad.

Hos Københavns Politi har politikommissær Steffen Thaaning Steffensen ingen kommentarer til teorien.

- Vi har selvfølgelig nogle teorier, men det er ikke noget, jeg kan komme ud med, siger han.

Det dødelige sammenstød fandt sted tirsdag omkring klokken 17.40 i Guldbergsgade på Nørrebro.

- To eller tre personer, herunder den dræbte, kommer ud af en kiosk. Her møder de to andre, og der opstår et skænderi. Tilsyneladende får den 19-årige en lussing, siger Steffen Thaaning Steffensen.

- Det eskalerer, og der kommer to andre og slutter sig til dem, der har givet lussingen. Der bliver skubbet, og så bliver han stukket, siger politikommissæren.

Herefter blev den sårede kørt til Rigshospitalet. Klokken 20.48 var han død.

- Vi har afhørt en del vidner og er blevet noget klogere. Vi har også talt med ham, der kørte den døende til hospitalet, men vi har stadig ingen anholdte, siger Steffen Thaaning Steffensen.

Politiet er desuden i gang med at se omfattende videomateriale igennem fra området.

Det er internetmediet syrienblog.dk, der holder øje med danske Syrien-krigere, der skriver, at den dræbte har været i Syrien for at kæmpe med Islamisk Stat i Raqqa.

Flere medier skriver desuden, at den dræbtes bror er en kendt Syrien-kriger, der i 2013 stod åbent frem og fortalte, at han havde været i Syrien for at deltage i kampen mod Bashar al-Assad.

Det var angiveligt netop storebroren, der bragte Andres Vo Riis til Rigshospitalet.

/ritzau/

.

Dagens Gossip