Medie erfarer: Ser ikke lovende ud for Kvickly, SuperBrugsen og flere

Skrevet af Nicolai Haugsted

10 uger siden

|

04/04/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
2023 har langt fra været optimal for Coop.

Dagens topnyheder

Som foråret spirer frem, hvirvles skyer af bekymring op i dagligvarekoncernen Coop, der med spænding forbereder sig på offentliggørelsen af deres årsregnskab for 2023 senere denne måned.

Bag kulisserne tegner der sig et billede af økonomisk tumult, idet insiderkilder peger på et markant driftsunderskud i koncernens supermarkedskæder.

Efter et historisk hårdt år i 2022, hvor Coop rapporterede et underskud på hele 628 millioner kroner, står den danske dagligvaregigant overfor endnu et år med røde tal.

Selvom ingen af B.T.'s kilder har ønsket at sætte præcise tal på det forventede underskud, er det bredt antaget blandt dem, at tabet igen vil lande i et trecifret millionbeløb, måske endda parallelt med sidste års rekordtab.

Coops topchef, Kræn Østergaard Nielsen, havde tidligere advaret om, at vejen mod sorte tal ikke ville blive kort, med en forventning om først at se overskud i 2024.

Denne udfordrende økonomiske situation lægger yderligere pres på Coop og det ambitiøse projekt om at rekonfigurere koncernen til at bestå af tre kæder: Brugsen, Coop og 365 Discount.

Intern uenighed har præget koncernen det seneste år, med meningsforskelle om både Coops eksterne image og strategien for integration af Kvickly- og SuperBrugsen-butikker i den nye Coop-kæde. Yderligere udfordringer er opstået fra de skuffende resultater leveret af Coop-testbutikkerne i Codanhus og Hinnerup, samt 365 Discounts kamp for at tilpasse sig discountmarkedets priser, der ifølge B.T.'s erfaringer har resulteret i betydelige økonomiske tab.

I lyset af disse turbulente tider har B.T. fremlagt deres fund for Coop, der har valgt at holde kortene tæt ind til kroppen indtil regnskabets offentliggørelse.

"Tak for muligheden for at bidrage, men vi venter med at kommentere regnskabet, til vi offentliggør det senere på måneden," lyder det fra Coop.

Offentliggørelsen af årsregnskabet vil afsløre det fulde omfang af udfordringerne og måske give et fingerpeg om, hvordan en af Danmarks største dagligvarekæder planlægger at vende skuden i et tumultarisk detailhandelslandskab.