Medie: F1 returnerer til tidligere kvalifikationsformat

07/04/2016 20:41

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Formel 1 vender tilbage til sidste års kvalifikationsformat, når sæsonens tredje grandprix køres i næste uge i Shanghai.

Det bekræfter Den Internationale Motorsportsunion (FIA) torsdag aften.

Samtlige 11 hold har været utilfredse med det nye kvalifikationssystem, der blev lanceret i Melbourne og trods voldsom kritik fortsat blev benyttet i Bahrain i sidste weekend.

Men nu er protesterne blevet hørt, og fra næste løb skal kørerne kvalificere sig via det gamle format.

- Forslaget vil, hvis det bliver godkendt af de relevante organer i F1, have effekt fra Kinas Grand Prix og gælde for resten af sæsonen, meddeler FIA.

Hidtil har Formel 1-bossen Bernie Ecclestone og Den Internationale Motorsportsunion (FIA) modsat sig en tilbagevenden til det tidligere format, da det ville skabe for megen forvirring, mente de.

Anonyme kilder oplyste dog tidligere torsdag til Autosport, at Ecclestone og FIA havde givet sig, efter at de havde modtaget et brev med samstemmende utilfredshed med formatet fra samtlige Formel 1-hold, der ville have det gamle kvalifikationssystem tilbage.

FIA bekræfter modtagelsen af dette brev.

Fra 2006 til 2015 bestod kvalifikationen af tre kvalifikationsrunder, hvor kørerne elimineres i to bundter af seks kørere, inden de sidste ti kørere skal dyste om pole position.

Forud for den igangværende sæson blev der indført et nyt format i kvalifikationen, hvor en kører elimineres hvert 90. sekund. Tanken var, at det skulle skabe ekstra spænding, men det har haft den modsatte effekt.

Sæsonens tredje grandprix køres på næste søndag i den kinesiske storby Shanghai.

/ritzau/