Medie: Grækenland-krise kan sprænge Finlands regering

Den finske regering risikerer at blive sprængt over spørgsmålet om, hvorvidt Grækenland skal have lov til at låne flere penge eller ej. Det skriver det finske nyhedsbureau, FNB.

Regeringen er meget skeptisk omkring at låne grækerne flere penge, og en kilde bekræfter over for FNB, at regeringen er klar til midlertidigt at sende Grækenland ud af eurosamarbejdet.

Det samme oplyser den finske tv-station Yle. Regeringspartiet De Sande Finner var tidligere lørdag ifølge Yles oplysninger klar til at forlade regeringen, hvis Finland siger ja til at låne flere penge til Grækenland.

Det sker samtidig med, at eurogruppens 19 finansministre holder krisemøde i Bruxelles lørdag, hvor de diskuterer den græske situation og muligheden for at forhandle en ny lånepakke på plads til grækerne.

Det er et meget strengt forhandlingsmandat, som den finske finansminister, Alexander Stubb, har fået med til mødet ifølge FNB's oplysninger.

Stubb tilkendegav ikke Finlands holdning inden mødet, der begyndte 15.30, og han gav ingen kommentarer til pressen.

Finland er dog ikke alene om at være klar til midlertidigt at udelukke grækerne fra eurosamarbejdet.

Tyskland har ifølge den tyske avis Frankfurter Allgemeine udarbejdet en plan for et midlertidig græsk euro-exit på mindst fem år, hvis landet ikke er klar til at forbedre sit reformudspil betydeligt.

Ifølge avisen er der tale om et internt notat fra det tyske finansministerium, hvor Grækenland skal bruge sin time out fra euroen til at få styr på sin økonomi.

En græsk regeringskilde siger under mødet i Bruxelles, at den tyske finansminister, Wolfgang Schäuble, ikke har bragt et midlertidigt græsk euro-exit op på finansministrenes eurogruppemøde.

/ritzau/

 

Dagens Gossip