Medie: Hillary Clinton offentliggør præsidentplaner søndag

Hillary Clinton vil søndag annoncere, at hun stiller op som præsidentkandidat for Demokraterne i USA.

Det erfarer New York Daily News fra en anonym kilde tæt på Clinton.

Den tidligere amerikanske udenrigsminister ventes at offentliggøre sit kandidatur via video og sociale medier, når hun angiveligt begynder sin kampagne for at blive USA's første kvindelige præsident.

Netop fokus på digital kommunikation ventes at blive kernen i Clintons valgkampagne, da hun herigennem skal forsøge at få fat på de unge vælgere.

Nyhedsbureauet Reuters har talt med flere kilder omkring Hillary Clinton, som bekræfter, at offentliggørelsen af præsidentambitionerne nærmer sig kraftigt. Ingen vil dog lægge sig fast på, at det sker søndag.

Ifølge New York Daily News vil Clinton begynde kapløbet om magten i Det Hvide Hus med en række mindre events i delstater som Iowa og New Hampshire.

Politiske iagttagere i USA har længe ventet, at Hillary Clinton, der er gift med ekspræsident Bill Clinton, ville blive demokratisk kandidat ved valget i 2016.

Hun står til uden problemer at blive Demokraternes kandidat, da der ikke er udsigt til nogen vanskelig modstander ved primærvalgene, hvor det besluttes, hvem den endelige præsidentvalgkamp skal stå imellem.

Clinton har også været amerikanernes foretrukne kandidat i meningsmålinger det seneste år, men i nye målinger har hun mistet momentum i svingstater som Iowa, Colorado og Virginia ifølge Reuters.

Tidligere i april annoncerede den konservative senator Rand Paul, at han stiller op for Republikanerne ved det kommende præsidentvalg. Også Tea Party-manden Ted Cruz har fortalt, at han går efter at træde ind i Det Hvide Hus efter den siddende præsident, Barack Obama.

/ritzau/

 

Dagens Gossip