Medie: Hovedmistænkt efter Bruxelles-angreb anholdt

Ifølge den belgiske avis DH (Derniere Heure) er den 25-årige hovedmistænkte fra tirsdagens angreb i lufthavnen i Bruxelles, Najim Laachraoui, anholdt i den belgiske hovedstad.

Han er ifølge avisens kilder anholdt i bydelen Anderlecht onsdag morgen.

Anholdelsen af Najim Laachraoui er ikke bekræftet fra officielt hold. Den føderale anklager i Belgien oplyser dog til DH, at der bliver holdt pressemøde onsdag klokken 13.

Najim Laachraoui er angiveligt den mand, der blev set flygte fra Bruxelles' Zaventem-lufthavn efter bombeangrebene tirsdag.

Najim Laachraoui, som hidtil har været kendt under sit falske navn, Soufiane Kayal, var i forvejen en af de mest eftersøgte mænd i Europa, inden han deltog i angrebet i Bruxelles, skriver den belgiske avis DH ifølge Reuters.

- Han formodes at have deltaget i Paris-angrebet ved at have skaffet sprængstoffer, som dræbte 130 mennesker 13. november, skriver avisen, der citerer en unavngiven kilde tæt på den franske efterforskning.

Laachraouis dna er blevet fundet i huse, som angrebsmændene fra Paris brugte sidste år.

- Najim Laachraoui blev registreret ved den østrigsk-ungarske grænse i september, da han ankom som flygtning under falsk navn sammen med Salah Abdeslam, skriver DH.

Salah Abdeslam var den eneste overlevende af de islamister, der angreb flere mål i Paris i november. Han blev fredag anholdt i bydelen Molenbeek i Bruxelles.

Najim Laachraoui er blevet fanget på overvågningsbilleder i lufthavnen i Bruxelles sammen med brødrene El Bakraoui, som udløste deres selvmordsbælter.

Myndighederne har efterfølgende fundet et tredje ikkeeksploderet selvmordsbælte.

/ritzau/

 

Dagens Gossip