Medie: Løkke satte regeringen på spil under aftenmøde

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) truede tirsdag aften De Konservative med at trække regeringen, hvis K-formand Søren Pape Poulsen stod fast på mistilliden til miljø- og fødevareministeren.

Det fortæller kilder tæt på forløbet til DR Nyheder.

Dermed gjorde statsministeren sagen om de kontroversielle beregninger i landbrugspakken til et spørgsmål om selve regeringens overlevelse.

Ifølge Ekstra Bladets kilder oplyste statsministeren tirsdag lederne i blå blok om, at miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) kunne blive siddende som minister, så længe der ikke var et mistillidsvotum.

Og kom der det, ville regeringen vælte.

Onsdag morgen er Eva Kjer Hansen mødt på arbejde i ministeriet, og ifølge DR Nyheders oplysninger har Lars Løkke Rasmussen bedt Eva Kjer Hansen om at blive på sin post foreløbig.

Det var ikke muligt for de fremmødte journalister at få en kommentar fra miljø- og fødevareministeren.

- Det er ikke en baggrund at fyre folk på, siger finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) onsdag formiddag til Børsen og uddyber, at han tror, at Eva Kjer Hansen stadig er minister, når dagen er omme.

De Konservative understregede tirsdag aften flere gange, at partiet bakker op om regeringen, men at tilliden til Eva Kjer Hansen er væk.

Statsministeren forholder sig endnu tavs i sagen bortset fra en besked på de sociale medier, hvor han tirsdag aften indkaldte de resterende partiledere i blå blok til møde.

- Har indkaldt lederne af de blå partier til møde i aften klokken 21. Så må vi se, om regeringen fortsat har flertal til at være regering, skrev Lars Løkke Rasmussen på Facebook.

De Konservatives mistillid over for ministeren og landbrugspakken kan koges ned til, at ministeren i sine beregninger havde indlagt positive miljøeffekter fra tre foregående år under 2016.

Dermed fremstår landbrugspakken mere miljøvenlig, end den reelt er, slog flere forskere fast i en høring tirsdag eftermiddag.

Efterfølgende blev Eva Kjer Hansen grillet på et samråd af oppositionen og De Konservative, hvoraf sidstnævnte var skuffet over, at ministeren ikke ville erkende, at der var lagt nogle tal frem, som ikke var retvisende.

/ritzau/

 

Dagens Gossip