Medie: Lufthansas læger var opmærksomme på Lubitz

Den tyske pilot Andreas Lubitz, der er mistænkt for bevidst at lade et Germanwings-fly styrte ned i de franske Alper, var under opsyn af Lufthansas egne læger. Det skriver den tyske avis Bild am Sonntag ifølge den engelske avis The Guardian.

Avisen citerer dokumenter, som de tyske luftfartsmyndigheder har fundet, hvor der angiveligt står, at "Lubitz bør fortsætte med at modtage psykologisk behandling, selvom han var vurderet rask nok til at flyve".

Citatet er skrevet af Lufthansas egne læger i 2009, og henviser til en egnethedsvurdering, som blev foretaget af en uvildig ekspert samme år.

Det var tilbage i 2009, at Andreas Lubitz afbrød sin flyvetræning grundet psykiske problemer og samtidig underrettede Lufthansa om det. Dokumentet nævner intet om, hvorvidt piloten ville have nydt godt af yderligere psykologbehandling.

Lufthansa har indtil videre ikke ønsket at kommentere oplysningerne overfor Bild.

Den tyske anklagemyndighed har tidligere fortalt, at Andrea Lubitz for flere år siden blev diagnosticeret som selvmordstruet, men at han siden havde fremstået stabil.

Læger havde for nylig vurderet, at der ikke var tegn på at Lubitz ønskede at skade sig selv eller andre, men han var i behandling hos neurologer og psykiatere, som havde sygemeldt andenpiloten flere gange inklusiv den dag, hvor flyet styrtede ned og 150 mennesker mistede livet.

I en ransagning af den 27-årige andenpilots lejlighed fandt politiet flere iturevne sygemeldinger.

/ritzau/

 

Dagens Gossip