Medie: Magnussen har underskrevet aftale med Renault

Racerkøreren Kevin Magnussen har indgået en aftale med Formel 1-teamet Renault for 2016.

Det skriver det som regel velinformerede motorsportsmagasin Autosport.

Kilder tæt på forløbet oplyser til Autosport, at den 23-årige dansker har skrevet under på en kontrakt for den kommende sæson med det franske fabrikshold, der erstatter Lotus-teamet i motorsportens kongeklasse.

Magnussen erstatter venezuelaneren Pastor Maldonado, der får sin kontrakt annulleret.

Autosport skrev i sidste uge, at Renault oprindeligt var indstillet på at beholde den venezuelanske kører, men bilfabrikanten er havnet i en strid med Maldonados sponsor, olie- og gasselskabet PDVSA.

Ifølge motorsportsmagansinet var der en lille chance for, at Renault og PDVSA kunne ordne problemerne omkring Maldonados sponsorstøtte, så venezuelaneren kunne fortsætte i Formel 1.

Nu er det slut for Maldonado efter fem år i Formel 1, skriver Autosport, medmindre venezuelaneren kan lande en aftale med Manor, der endnu mangler at præsentere sine kørere for det kommende år.

Kevin Magnussen fik sin debut i motorsportens kongeklasse i 2014 hos britiske McLaren, men det blev blot til en enkelt sæson for den unge dansker.

Sidste år valgte McLaren i stedet at satse på veteranen Jenson Button og Fernando Alonso, der blev hentet hos Ferrari.

Magnussen bliver makker med Formel 1-debutanten Jolyon Palmer hos Renault. Forud for den kommende sæson har den 25-årige brite overtaget sædet fra franske Romain Grosjean.

/ritzau/

 

Dagens Gossip