Medie: Mand i Danmark rekrutterer selvmordsterrorister til Syrien

Efterretningstjenesten i Libanon mistænker en mand med initialerne M.A for at rekruttere personer i Danmark til at udføre selvmordsangreb i Syrien og Libanon, skriver den libanesiske avis Al-Akhbar

Avisen oplyser ikke, om M.A opholder sig permanent i Danmark, eller om han kun opholder sig i Danmark for at hverve personer til selvmordsangreb.

Der foreligger ikke oplysninger om mandens nationalitet. 

Flere arabiske aviser skriver ligeledes om avisens oplysninger og om forbindelsen mellem Danmark og selvmordsterroristerne. 

Der kan meget vel være tale om, at den angivelige danske bagmand er den samme, der blev udpeget af en sikkerhedskilde overfor mediet Al-Monitor i oktober sidste år.

Dengang afviste manden, der har libanesiske rødder, alle anklagerne overfor b.dk.

Oplysningerne om den angivelige rekruttering fra Danmark kommer i forbindelse med avisens undersøgelse af et selvmordsangreb d. 10. januar i byen Tripoli, der ligger i det nordlige Libanon.

Angrebet var en såkaldt tvillingeeksplosion, hvor to selvmordsbombere detonerede dem selv samtidig på en fyldt cafe i bydelen Jabal Mohsen.

Ni personer blev dræbt og 37 blev såret. 

Den islamistiske terrororganisation, Al-Nusra Fronten, har efterfølgende taget ansvaret for angrebet. 

Det har ikke været muligt, at få en kommentar til oplysningerne fra PET.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip