Medie: Mette Frederiksen er officielt formand om en uge

Det er ventet, at den afgående justitsminister Mette Frederiksen lørdag eftermiddag af Socialdemokraternes hovedbestyrelse bliver valgt som konstitueret formand for partiet.

37-årige Mette Frederiksen afløser dermed afgående statsminister Helle Thorning-Schmidt, som torsdag nat efter folketingsvalget valgte at takke af som partiformand, efter at hun og rød blok havde mistet regeringsmagten.

Mette Frederiksen skal stadig formelt vælges som ny formand. TV2 News erfarer, at en ekstraordinær kongres finder sted 27. eller 28. juni.

I øjeblikket tyder intet på, at en seriøs modkandidat dukker op.

Flere fremtrædende personer hos Socialdemokraterne - deriblandt Thorning selv - har peget på Mette Frederiksen som partiets nye formand.

Den afgående statsminister er sikker på, at Mette Frederiksen bliver en dygtig formand for partiet.

- Jeg tror, at hun bliver rigtig, rigtig god som formand. Hun har siddet i samtlige af mine ledelser som formand, og det første jeg gjorde som statsminister, det var at udnævne hende som beskæftigelsesminister og derefter som justitsminister, siger Thorning.

Forsvarsminister Nicolai Wammen gentager lørdag sin støtte til Mette Frederiksen som partiets nye formand.

- Der er fuld og helt opbakning til Mette Frederiksen som vores næste formand, og jeg er sikker på, at hun vil gøre det fremragende.

- Det er et enigt parti, der peger på Mette Frederiksen, fordi hun vil være den absolut bedste for at stå i spidsen, siger Wammen.

Helle Thorning-Schmidt var Socialdemokraternes formand fra 2005 til 2015.

/ritzau/

 

Dagens Gossip