Medie: NKT forbereder frasalg af kabelforretning

Skrevet af admin

19/01/2016

Mest læste i dag

Industrikoncernen NKT Holding kan være på vej til at sælge sit absolut største forretningsben, kabelforretningen NKT Cables, fra.

Ifølge Finans er investeringsbanken JP Morgan blevet bedt om at vurdere mulighederne for et frasalg.

Bestyrelsesformand Jens Due Olsen har ingen kommentarer til historien, men flere eksperter ser frasalget som en reel mulighed.

NKT Cables har været igennem en større omstrukturering, der har reduceret omkostningerne og gjort forretningen mere strømlinet.

Det kunne tale for et salg af kabelforretningen med en omsætning på næsten ni milliarder kroner.

- Der er en mulighed for, at det godt kunne blive solgt fra. Vi har trods alt set, at de med succes har fået restruktureret forretningen.

- På den måde er indtjeningen blevet løftet ret markant, og det har gjort, at den pris, man eventuelt vil kunne få i markedet, er blevet højere, siger aktieanalytiker Janne Vincent Kjær til Finans.

NKT Holding er ikke blandt de 20 største aktier på Københavns Fondsbørs, men har trods alt en markedsværdi på knap otte milliarder kroner.

Aktien tog et ordentligt kurshop i de første måneder af 2015, men har siden tabt så meget værdi, at den mandag rent faktisk blev handlet 0,4 procent under niveauet for et år siden.

/ritzau/