Medie: Omar El-Hussein afsonede med IS-sympatisør

Hele tre gange indberettede fængselsbetjente Omar El-Hussein, den formodede gerningsmand bag attentaterne i København, til Kriminalforsorgen for radikal adfærd.

Alligevel havde han efterfølgende såkaldt "cellefællesskab" med en 21-årig sympatisør med Islamisk Stat (IS), viser en fortrolig redegørelse fra Rigsadvokaten, som TV2 har haft adgang til.

- Omar udviser ekstreme, islamiske holdninger, står der ifølge TV2 i en mail, som blev sendt til Kriminalforsorgen i august 2014.

En måned senere lød advarslen:

- Hans ekstremisme skærpes, oplyser TV2.

I den fortrolige redegørelse kan man desuden læse, at myndighederne havde mistanke om, at Omar El-Hussein ville rejse til udlandet og deltage i væbnet kamp, hvis han blev sat på fri fod.

- Det forlyder i dag, at Omar skulle have udtalt sig om, at han vil tage til Syrien for at kæmpe, når han bliver løsladt, står der ifølge TV2 i den tredje indberetning.

Indberetningen er ifølge mediet dateret 25. september 2014, og ifølge redegørelsen blev den som den eneste af de tre sendt videre til Politiets Efterretningstjeneste (PET) af Kriminalforsorgen.

Advarslerne ændrede imidlertid ikke på, at den i dag afdøde Omar El-Hussein efterfølgende afsonede i tæt fællesskab med en trosfælle.

Da El-Hussein blev flyttet til Politigårdens Fængsel efter et overfald på en anden indsat, fik han ifølge redegørelsen således såkaldt "cellefællesskab" med en 21-årig mand, som sympatiserede åbenlyst med terrororganisationen Islamisk Stat.

Ligesom Omar El-Hussein var han indberettet til PET.

Den 21-årige var indberettet for at støtte Islamisk Stat på Facebook, skriver TV2.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip