Medie: Politi klar til anholdelser i Maddie-sagen

Tre tyve vækkede tre-årige Madeleine McCann i familiens ferielejlighed i Praia da Luz i Portugal 3. maj 2007. I panik tog de den lille pige med sig.

Sådan lyder britisk politis teori, og man er nu klar til at anholde de tre tyve. Scotland Yard bekræfter at have bedt portugisisk politi om lov til at anholde de tre mænd, som også menes at stå bag flere andre indbrud i området i tiden op til. Det skriver Daily Mail.

De britiske efterforskere er en del af Operation Grange, et særligt hold, der er sat til at se Maddie-sagen efter i sømmene. Mistanken om, at de tre tyve stod bag, blev vakt på baggrund af oplysninger fra telemaster. De havde nemlig særdeles aktiv telefonkontakt med hinanden omkring det tidspunkt, hvor den lille pige forsvandt.

Læs også: Kate McCann: Jeg havde dårlig samvittighed flere år efter Maddies forsvinden

En talsmand for Maddies forældre, Kate og Gerry McCann, siger, at parret ser det som en vigtig udvikling.

- Politiet vil have muligheden for at arrestere de hovedmistænkte. Det beviser ikke, at de har Madeleine, men det vil kunne lukke dem ude eller inde af efterforskningen, og det er vigtigt. Kate og Gerry vil ikke have for høje forhåbninger, men de forstår, at dette kunne være et væsentlig nyt spor, lyder det.

De tre indbrudstyve skulle blot få dage tidligere have været slået til mod en ferielejlighed nær familiens McCann. Her lå nogle børn ligeledes og sov, mens forældrene fik en drink i området udenfor lejligheden. Et barn blev vækket, og forældrene kom ilende til, men her var tyvene allerede stukket af. Her havde de dog ikke taget barnet med sig.

Læs også: Kort: Se hvad der skete da Maddie forsvandt

3. maj 2007 lagde Kate og Gerry McCann Maddie og hendes to yngre søskende til at sove, inden de kl. 20.30 spiste middag med venner på resortets restaurant 50 meter derfra. Da Kate McCann omkring kl. 22 så til børnene, lå Maddie ikke i sin seng, og vinduet stod åbent.

Portugisisk lukkede sagen i 2008, men åbnede den igen for få måneder siden, da britiske efterforskere kunne fremlægge nye beviser. I Portugal arbejder man dog med andre teorier, blandt andet om, at den lille pige skulle være blevet bortført af en udenlandsk pædofiliring, eller at en tidligere ansat på hotellet bortførte pigen for at hævne sig på sin tidligere arbejdsgiver.

Madeleine McCann forsvandt kort før sin fire års fødselsdag. Hun ville i dag være ti år gammel.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

 

Dagens Gossip