Medie: Politiets våben var defekte under synagoge-drab

Det ene eller begge våben, som de to betjente foran synagogen i Krystalgade var bevæbnet med, var defekte ved angrebet natten til søndag, fortæller kilder til TV 2 tirsdag eftermiddag.

Den oplysning vil Københavns Politi dog ikke bekræfte over for Ritzau, som også afviser at kommentere historien. Det oplyser kommunikationschef Mads Jensen fra Københavns Politi.

En anden kilde tæt på forløbet afviser over for Ritzau, at det ene eller begge våben var defekte.

Derudover fortæller samme kilde, at begge betjente i situationen, hvor den formodede gerningsmand sigtede på dem, kastede sig ned, hvorefter den enes magasin bliver slået løs og ud af våbnet.

Derefter skal den ene af betjentene have haft ét skud tilbage i kammeret, der skydes af.

Disse oplysninger kan heller ikke bekræftes af politiet.

Allerede søndag skrev Jyllands-Posten på baggrund af egne oplysninger, at da der blev skudt mod synagogen, var der angiveligt problemer med et magasin, hvilket gjorde, at en betjent ikke kunne skyde mod attentatmanden.

Det virker dog ikke helt umuligt, at betjentenes våben kan have været defekte, vurderer seniorofficer Rasmus Askov fra Hærens Kamp- og Ildstøttecenter.

- Alt mekanisk kan jo få en defekt. I den verden er det ikke til at garantere sig 100 procent mod noget, siger han.

Rasmus Askov understreger, at det i sidste ende er politiet, der ved, om der er gået noget galt med det ene eller begge våben i den pågældende situation.

Men når det kommer til at slå et magasin af maskinpistolen, som menes at være fra våbenserien MP5, så virker det heller ikke helt usandsynligt.

- Det er svært at vide, hvad der lige er sket i den pågældende situation. Men det er ikke umuligt, at magasinet har slået sig løst.

- Hvis man lige pludselig smider sig ned på asfalt eller beton, så har pistolen ikke ret godt af det. Hvis pistolen skulle kunne holde til den slags, så ville den simpelthen blive for tung og for klodset, siger Rasmus Askov.

/ritzau/

 

Dagens Gossip