Medie: Ryanair stævner SAS og SAS-ansatte efter aktion

Luftfartsselskabet SAS burde have sørget for, at flere af dets medarbejdere ikke stod i vejen for et fly fra Ryanair, så det ikke kunne tanke op og flyve mod Dublin fra København.

På grund af episoden sidste onsdag vælger Ryanair ifølge check-in.dk at stævne SAS og Ekspeditionsarbejdernes Klub i Københavns Lufthavn. Klubben organiserer bagagemedarbejdere ansat i SAS Ground Handling.

Branchemediet skriver, at parterne mødes i Fogedretten i København tirsdag.

SAS skal være blevet stævnet, da Ryanair mener, at det i høj grad var ansatte fra SAS Ground Holding, der stod i vejen for flyet. Derfor skal Ryanairs advokater også have sendt en stævning til Ekspeditionsarbejdernes Klub.

Over for check-ind.dk siger advokat Michael Møller Nielsen, der repræsenterer Ryanair i sagen, at formålet er at få nedlagt forbud mod bestemte aktioner, som de mener, medlemmer af klubben har været medvirkende til.

- Vi ønsker, at Ekspeditionsarbejdernes Klub bliver pålagt at påbyde deres medlemmer ikke at lave den slags, siger Michael Møller Nielsen.

Advokaten henviser til, at omkring 50 personer i onsdags aktionerede i lufthavnen mod Ryanairs arbejdsvilkår og forsinkede en afgang med tre timer.

Allerede dagen efter, torsdag, svarede det irske lavprisflyselskab igen og trak flere fagforbund i Arbejdsretten. Der kom dog ingen endelig afgørelse torsdag om, hvorvidt det var ulovligt, da de omkring 50 personer forhindrede Ryanair-flyet i at lette.

Både SAS og Ekspeditionsarbejdernes Klub bekræfter over for check-in.dk, at de er blevet stævnet af Ryanair og skal møde i retten tirsdag. Ingen af de stævnede parter ønsker at kommentere sagen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip