Medie: Skat undgår udbytte-svindel for lille milliard

Skrevet af admin

23/03/2016

Dagens topnyheder

Skat har sandsynligvis afværget svindel for op mod 900 millioner kroner, efter man lukkede ned for udbetalingen af refusion af udbytteskat efter omfattende svindel. Det skriver det digitale erhvervsmedie Finans.

Ifølge Finans har Skat fundet mistanke om svindel for et trecifret millionbeløb i de ansøgninger, der er blevet kontrolleret, siden man sidste sommer stoppede for alle udbetalinger.

- Det er selvfølgelig glædeligt, at Skat har oppet sig og reddet 900 mio. kr. Men det er jo fordi, man har foretaget nogle kontroller, og havde man lavet de samme kontroller tidligere, så var der næppe blevet svindlet så meget, som tilfældet er, siger formanden for statsrevisorerne, Peder Larsen, til Finans.

Sagen er en udløser af den enorme skandale i Skat, hvor manglende kontrol med udbytteskat førte til, at Skat har udbetalt 9,1 milliarder kroner til udenlandske svindlere. 3,2 milliarder af dem efter, at man var blevet gjort opmærksom på, at der blev svindlet.

Svindlerne udnyttede reglerne om refusion af udbytteskat. Under disse kan udenlandske ejere få refunderet skatten af det udbytte, aktierne giver.

Man da Skat ikke kontrollerede anmodningerne tilstrækkeligt, kunne udenlandske svindlere indsende anmodninger om refusion for fiktive aktier og se pengene trille ind på kontoen. Det blev udnyttet i stor stil.

Svindlen stoppede først, da udenlandsk politi kontaktede Skat med informationer om svindlen.

Det på trods af, at udbetalingerne til refusion af udbytteskat var eksploderet fra 1,5 milliarder kroner i 2012 til 6,1 milliarder kroner i 2014.

- Det er den værste sag, jeg har kendt i mine 24,5 år som statsrevisor, sagde formanden for statsrevisorerne, Peder Larsen, efter en revision tidligere i 2016.

I sommeren 2015 stoppede Skat alle udbetalinger for at lukke hullet og få styr på kontrollen. Udbetalingerne blev genoptaget i marts.

/ritzau/