Medie: Spinkelt grundlag lå til grund for Eurovision-byggeri

En håndtegnet skitse og nogle uddybende linjer. Det var, hvad det rådgivende ingeniørfirma Midtconsult fik sidste sommer, da de skulle vurdere, hvad det ville koste at fjerne tre bærende søjler i B&W Hallerne, så de rå skibsværftshaller kunne danne ramme om Eurovision 2014.

Ud fra det oplæg vurderede firmaet, at det ville koste to millioner kroner, skriver Politiken.

- Jeg vil definere det som et spinkelt grundlag, siger projektleder Jakob Bonde Langelund fra Midtconsult, der stod i spidsen for vurderingen, der blev lavet i august 2013, til avisen.

Vurderingen indgik i buddet på samlet 38 millioner kroner, som Wonderful Copenhagen, Region Hovedstaden og Københavns Kommune sammen med Refshaleøens Ejendomsselskab afgav for at sikre, at Eurovision 2014 kom til København.

Men budgettet skred og blev 77 millioner kroner dyrere. Alene fjernelsen af søjlerne og forstærkningen af taget kom til at koste 8,9 millioner kroner, altså næsten syv millioner kroner mere end budgetteret, skriver Politiken.

Først i september sidste år, da DR havde valgt B&W Hallerne som scene for Eurovision, kunne Midtconsult komme til at undersøge hellerne, siger projektleder Jakob Bonde Langelund.

Det stod hurtigt klart for Midtconsult, at der fra DR manglede en specificering af, præcis hvor det tonstunge udstyr skulle hænge. Og på møder med DR og Københavns Kommune i det tidlige efterår bragte Midtconsult problemet på banen.

- Men vi hører ikke noget fra DR. DR kunne ikke oplyse, hvor de koncentrerede bærepunkter var, siger projektlederen til avisen.

Derfor gik man i gang med at bygge den speciallavede stålkonstruktion, der skulle sikre tagets bæreevne. DR svarede ikke endeligt tilbage før jul, hvor Midtconsult skulle i gang med at installere stålkonstruktion, der måtte lave helt om, da DR endelig kom med de specifikke krav.

Ifølge Politiken er DR uenig i Midtconsults sagsfremstilling. De mener derimod, at problemerne med bæreevnen skyldes, at der netop ikke blev taget højde for, at hallerne skulle kunne bære tunge klumper af lys- og lydudstyr, skriver Politiken.

/ritzau/