Medie: Svensk politi skød mod terrorist ved Krudttønden

Det var svenske politifolk, som i weekenden besvarede ilden, da en bevæbnet mand angreb et debatarrangement ved Krudttønden på Østerbro i København. Det skriver det svenske medie Sydsvenskan.se.

Der skulle være tale om livvagter fra svensk politi, der var på stedet for at beskytte den svenske Muhammedtegner Lars Vilks, som deltog ved debatarrangementet.

Sydsvenskan læner sig op af en kilde, som optræder anonymt, og der er altså ikke tale om bekræftede oplysninger.

- Jeg ved, at en af dem tømte hele sit magasin mod gerningsmanden og afbrød angrebet, siger den anonyme politikilde til Sydsvenskan.

Ritzau har forelagt oplysningen for Københavns Politi. Her lyder meldingen, at man på nuværende tidspunkt hverken vil be- eller afkræfte oplysningen.

Hos svensk politi ønsker regionschef Jarl Holmström ifølge Sydsvenskan af hensyn til den danske efterforskning heller ikke at forholde sig konkret til oplysningerne. Han oplyser dog, at det var politifolk fra Sverige, som stod for beskyttelsen af Vilks.

- Jeg vil sige følgende: De optrådte forbilledligt, og vi er meget stolte over, hvordan de agerede i denne situation, siger Jarl Holmström til Sydsvenskan.

Den anonyme kilde siger til Sydsvenskan, at gerningsmanden angiveligt blev ramt af politiets skud ved Krudttønden, men at han formentlig har båret skudsikker vest.

Samme formodning har advokat Torben Koch fremsat i onsdagens udgave af BT. Torben Koch repræsenterer de politifolk, som skød og dræbte El-Hussein på Svanevej i Københavns Nordvestkvarter søndag morgen.

Her affyrede politiet ifølge Torben Koch op mod 30 skud mod El-Hussein, som afgik ved døden.

Københavns Politi ønsker over for Ritzau ikke at oplyse, hvorvidt El-Hussein var iført skudsikker vest, da han blev dræbt.

Politiet vil heller ikke oplyse, hvorvidt man mener, at den formodede gerningsmand blev ramt af skud ved skudepisoderne på Krudttønden og ved synagogen i Krystalgade. Politiet begrunder sin tavshed i hensynet til efterforskningen af sagen.

Ved skudepisoden på Krudttønden blev den 55-årig filmmand Finn Nørgaard dræbt, og tre politifolk blev såret.

Den formodede gerningsmand, Omar Abdel Hamid El-Hussein, blev skudt og dræbt søndag morgen på Nørrebro i København.

Inden da havde han angiveligt dræbt endnu en mand, 37-årige Dan Uzan, foran synagogen i Krystalgade. Her sårede han desuden to politifolk.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip