Medie: Svindelramt advokatfirma fyrer hver tredje ansatte

Det svindelramte Johan Schlüter Advokatfirma har gennemført en stor fyringsrunde, hvor 17 medarbejdere er blevet opsagt.

Det bekræfter partner i firmaet Lars Halgreen overfor finans.dk. Han oplyser til mediet, at der er tale om "en nødvendig kapacitetstilpasning".

- Vi afskedigede 17 medarbejdere mandag som følge af, at indtægter fra forvaltningen ikke ville være der længere, siger Lars Halgreen til finans.dk.

Lars Halgreen bekræfter desuden, at fyringerne er en direkte konsekvens af den aktuelle svindelsag, hvor tv- og filmproducenter mener, at de er blevet franarret rettighedspenge for angiveligt over 100 millioner kroner.

Penge, som advokatfirmaet blev betalt for at administrere.

Lars Halgreen sår selv tvivl om beløbet, da den fremtidige efterforskning skal afdække beløbets størrelse.

Beskyldningen har ført til en politianmeldelse, og samtidig har tre producentforeninger annulleret forvaltningsaftalerne med Johan Schlüter Advokatfirma.

Advokathuset har placeret hele ansvaret på en nu bortvist og politianmeldt partner.

Advokaten beskyldes for at have "begået grove økonomiske forbrydelser over for Advokatfirmaet Johan Schlüter I/S mangeårige klienter".

Ofrene skulle være rettighedsforeningerne CAB, Filmkopi og Filmret, og de bagvedliggende rettighedshavere.

Advokaten beskyldes for som direktør i firmaet Registrering Danmark ApS at have foretaget en række uberettigede store hævninger.

Advokatfirmaet har i mange år stået for opkrævning og administration af rettighedsmidler for producenternes foreninger.

Men en revisionsundersøgelse har påvist "alvorlige uregelmæssigheder", fremgår det ifølge finans.dk af en orientering af medlemmerne.

/ritzau/

 

Dagens Gossip