Medie: Ted Cruz offentliggør præsidentkandidatur mandag

22/03/2015 07:42

admin

Nyheder

Mest læste i dag

USA's næste præsident kan hedde Rafael Edward Cruz.

Den 44-årige amerikanske politiker og senator, der til dagligt blot kaldes Ted Cruz, vil mandag meddele, at han går efter at blive Republikanernes præsidentkandidat ved valget i 2016.

Det erfarer avisen Houston Chronicle, der citerer anonyme kilder tæt på Cruz.

Ted Cruz skal mandag holde en "vigtig tale" på et universitet i Virginia, hvor han ventes at offentliggøre sit kandidatur.

For bare få år siden var der ikke mange, der kendte til Ted Cruz. Men siden valget til Senatet i 2012 er han gået fra at være en af Tea Party-bevægelsens mest højrøstede skikkelser til at være en betydende politisk figur i Washington.

Rådgivere, der har direkte kendskab til Cruz' planer, siger til Houston Chronichle, at overvejelserne er forbi, og beslutningen om at gå efter Det Hvide Hus er taget.

Kommer denne udmelding mandag, bliver Cruz den første seriøse kandidat, der har meldt officielt ud, men andre republikanere som for eksempel Jeb Bush og Rand Paul ventes at følge efter.

Ifølge Ted Cruz' rådgivere er det hans mål at samle omkring 50 millioner dollar sammen til at føre kampagne for. Strategien er ifølge hans rådgiverne at blive nummer to i nok delstater til at kunne forme en koalition, der skal slå Republikaneres favoritkandidat.

Af andre mulige kandidater til at blive nomineret til Republikanernes præsidentkandidat nævnet også Paul Ryan, Chris Christie og Marco Rubio.

Partiets kandidat skal sandsynligvis op imod Hillary Clinton, der er storfavorit til at blive Demokraternes præsidentkandidat, selv om hun officielt ikke har meldt sit kandidatur.

/ritzau/