Medie: USA bomber i Irak for at generobre vigtig dæmning

Amerikanske militærfly har tidligt lørdag morgen udført luftangreb mod den IS-kontrollerede dæmning ved Mosul i det nordlige Irak, rapporterer det kurdiske nyhedsbureau Rudaw ifølge CNN.

CNN har samtidig fået bekræftet, at en amerikansk og irakisk militæroperation med målet om at vinde landets største hydroelektriske dæmning tilbage fra de militante islamister i gruppen Islamisk Stat, IS, skulle begynde tidligt lørdag.

Operationen skulle begynde med amerikanske og irakiske luftangreb, hvorefter kurdiske tropper skulle følge op på landjorden.

- De (IS, red.) har indtaget nogle af landets værdifulde naturressourcer og har taget kontrol over kritisk infrastruktur, sagde USA's FN ambassadør, Samantha Power, fredag aften i forbindelse med et møde i Sikkerhedsrådet.

- Nu har IS evnen til at blokere tilstrømningen af elektricitet og kontrollere adgangen til vandforsyning, som folk har brug for, fortsatte hun.

IS indtog dæmningen ved Mosul tidligere på måneden efter intense kampe. Dæmningen på floden Tigris ligger omkring 50 kilometer nord for Mosul, som ekstremisterne har kontrolleret siden juni, hvor de bevægede sig fra Syrien og ind i Irak.

Hvis IS åbner dæmningens porte, vil det formentlig medføre store oversvømmelser.

/ritzau/

 

Dagens Gossip