Mediejurist: Aller får svært ved at komme for Højesteret

Aller Media står ikke med de bedste kort på hånden i forhold til at få den seneste kendelse i Se og Hør-sagen bragt for Højesteret.

Det vurderer Oluf Jørgensen, mediejurist ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, efter at Aller Media vil have sagen om politiets adgang til det beslaglagte materiale prøvet ved Højesteret.

I en pressemeddelelse skriver Aller Media, at man har forventning om at få tilladelse til at indbringe sagen for Højesteret, da der efter deres opfattelse er tale om "et principielt spørgsmål om beskyttelse af mediers kildemateriale".

- Aller-koncernen har ikke noget stærkt argument, når de bygger på en betragtning om kildebeskyttelse, siger Oluf Jørgensen.

- Det hænger sammen med, at det handler om snagen i rent private forhold til brug for egen underholdning og intet andet, uddyber mediejuristen.

I forvejen har Retten i Glostrup og Østre Landsret behandlet sagen. Sidstnævnte har fredag afgjort, at dele af det materiale, som politiet beslaglagde efter ransagninger hos Aller Media, kan være omfattet af kildebeskyttelse og uden betydning for sagen.

Derfor bliver det byretten og ikke politiet, der i første omgang skal gennemgå materialet.

Københavns Vestegns Politi ønskede ellers at ophæve Se og Hørs kildebeskyttelse, fordi der er mistanke om, at nuværende og tidligere ansatte på ugebladet har betalt kilder i blandt andet politiet og kongehuset for at levere tavshedsbelagte oplysninger.

Men nu ønsker Alle Media at prøve sagen ved en tredje instans for at værne om beskyttelsen af kildematerialet. Netop det kan virke "paradoksalt", lyder det fra Oluf Jørgensen.

- Det er egentlig paradoksalt, fordi Aller-koncernen startede med at sige, at de ønskede sagen fuldstændig kortlagt, og at der ikke skulle skjules noget som helst, siger han og fortsætter:

- Nu kæmper de i den grad for at undgå, at der kommer mere lys på sagen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip