Medier: Clinton og hjemmefavorit Cruz vinder i store Texas

Demokraten Hillary Clinton og republikaneren Ted Cruz står til sejre ved primærvalget i den store delstat Texas på Super Tuesday.

Det viser prognoser ifølge en række amerikanske medier, herunder CNN, CBS News og NBC News.

Ted Cruz repræsenterer Texas i Senatet, og det er derfor blevet anset som nærmest en nødvendighed, at han vandt i Texas, hvis ikke hans præsidenthåb skulle slukkes.

Der er 155 republikanske delegerede i spil i Texas og 252 demokratiske. I den forstand er det den vigtigste stat, hvor der stemmes Super Tuesday.

Ted Cruz er indtil videre den eneste republikanske præsidentkandidat, der har formået at slå frontløberen Donald Trump. Det gjorde Cruz først i Iowa, og på Super Tuesday har han så vundet Texas og nabostaten Oklahoma ifølge medieprognoser. Begge steder ser Trump ud til at slutte som nummer to.

Hillary Clintons sejr hos Demokraterne i Texas havde meningsmålingerne allerede givet et praj om.

Hendes margin til rivalen Bernie Sanders ser også ud til at være ret stor, og med få procent af stemmerne talt op står Clinton til 66 procents opbakning i Texas ifølge The New York Times.

Den tidligere udenrigsminister og førstedames Texas-skalp betyder, at hun nu har vundet seks stater på Super Tuesday. Sanders står til at vinde i to, nemlig Vermont og Oklahoma.

I alt bliver der stemt i 12 delstater på den første dag i marts.

Der er på nuværende tidspunkt fem republikanske præsidentkandidater og to demokratiske. Der er præsidentvalg i november, hvor én kandidat fra hvert parti stiller op.

/ritzau/

 

Dagens Gossip