Medier: EU undersøger Apples fremtidige musiktjeneste

Skrevet af admin

17/04/2015

Mest læste i dag

Det er ikke kun internetgiganten Google, der i øjeblikket er under EU's skarpe lup.

Googles rival Apple, der er en af de andre store amerikanske mastodonter på markedet, bliver også undersøgt af EU-Kommissionen ifølge Financial Times og nyhedsbureauet Reuters.

Spørgsmålet er angiveligt om Apples musikaftaler med pladeselskaber uretfærdigt begrænser gratis og reklamefinansierede streamingtjenester som svenske Spotify og franske Deezer.

Apple kommer nemlig efter planen til sommer med sin egen musikstreamingtjeneste, Beats Music, og det er den, som kommissionen undersøger.

Bloomberg skriver også, at Apple har talt med flere kunstnere for at lave eksklusive aftaler med dem for på den måde at promovere Beats Music og få folk til at betale for musik, som de tidligere stort set har kunnet lytte til gratis.

Firmaet har blandt andet kontaktet det britiske band Florence and the Machine og den amerikanske sanger Taylor Swift. Beats Music kommer ifølge Bloomberg til at koste omkring 70 eller 100 kroner om måneden afhængigt af abonnementet.

Kommissionen har sendt spørgeskemaer til flere digitale musik- og pladeselskaber, hvor der bliver spurgt til aftaler mellem selskaberne og Apple, skriver Financial Times. Sidste svarfrist er ifølge Reuters fredag 17. april.

Den form for indledende spørgsmål er ofte første skridt, inden EU-Kommissionen åbner en formel undersøgelse af mulige brud på EU's konkurrenceregler. Det betyder ikke nødvendigvis, at undersøgelsen faktisk kommer.

EU's talsmand for konkurrenceområdet, Ricardo Cardoso, ønsker fredag ikke at be- eller afkræfte oplysningerne om de indledende undersøgelser.

Apple købte sidste år Beats Music - grundlagt af musikproducenten Jimmy Iovine og rapperen Dr. Dre - for tre milliarder dollar. Det var i erkendelse af, at markedet bevæger sig væk fra digitale downloads og mod streamingtjenester.

/ritzau/