Medier: Israel forlænger våbenhvile med fire timer

Israel er gået med til at forlænge den 12 timer lange humanitære våbenhvile i Gazastriben med yderligere fire timer, siger en israelsk regeringskilde til Reuters.

Også den israelske tv-station Channel 10 rapporterer, at en forlængelse skulle være på plads.

Den israelske regerings sikkerhedskabinet skal have taget beslutningen, lyder det fra tv-stationen ifølge nyhedsbureauet AFP.

Dermed vil våbenhvilen fra israelsk side vare til lørdag aften klokken 24 lokal tid. Det vil sige klokken 23 i Danmark.

Det er ikke umiddelbart klart, om Hamas, der kontrollerer Gazastriben, også er indstillet på at lade våbnene ligge i yderligere fire timer.

Den israelske beslutning kommer efter, at den amerikanske udenrigsminister, John Kerry, sammen med en række kolleger fra Europa og Mellemøsten lørdag mødtes i Paris for at diskutere situationen i Gaza.

Ved mødet kom ministrene frem til, at de stridende parter i første omgang bør forlænge våbenhvilen, så der uden yderligere dødsofre kan forhandles om en fredelig løsning.

- Vi opfordrer alle parter til at forlænge den humanitære våbenhvile, der netop nu finder sted, sagde den franske udenrigsminister, Laurent Fabius, efter mødet.

Da den 12 timer lange humanitære våbenhvile lørdag morgen trådte i kraft, indledte Gazastribens redningsarbejdere et omfattende arbejde med at trække ofre ud under murbrokker fra sammenstyrtede huse.

Det har dagen igennem fået dødstallet til at stige.

Gazas sundhedsministerium siger lørdag aften, at de 19 dages kampe har kostet 1032 palæstinensere livet.

På israelsk side er 40 soldater blevet dræbt. To civile israelere er blevet dræbt. Det samme er en thailandsk gæstearbejder i landet.

Israels såkaldte "Operation Protective Edge" blev indledt 8. juli som svar på Hamas' raketangreb fra Gazastriben.

/ritzau/

 

Dagens Gossip