Medier: Israelsk politi anholder seks for drab på teenager

Israelsk politi har anholdt seks personer i forbindelse med bortførelsen og drabet på en palæstinensisk teenager, der har skabt vrede og optøjer i Mellemøsten, skriver avisen Haaretz ifølge AFP.

Efterforskerne mener ifølge en sikkerhedskilde, at den 16-årige Mohammed Abu Khudair blev dræbt på baggrund af "nationalistiske motiver".

- Tilsyneladende tilhører de anholdte i sagen en ekstremistisk jødisk gruppe, siger en embedsmand, der taler på betingelse af anonymitet, til AFP.

Hvis oplysningen er sand, bekræfter det palæstinensiske beskyldninger om, at højreorienterede israelere står bag.

Fundet af den unge palæstinensers lig i Jerusalem onsdag kom dagen efter, at tre jødiske teenagere blev begravet efter at være blevet bortført 12. juni på den besatte Vestbred.

Israel har siden beskyldt den islamistiske gruppe Hamas for at stå bag drabene.

På den baggrund har der været spekuleret i, at drabet på Mohammed Abu Khudair skulle være et hævndrab. Den palæstinensiske teenager blev angiveligt brændt levende, viste den foreløbige obduktion lørdag.

Siden fundet af det brændte lig er palæstinensere og israelsk politi stødt sammen i Jerusalem, og lørdag spredte volden sig til arabiske byer i det centrale og nordlige Israel.

I løbet af natten anholdt israelsk politi 35 mennesker, heraf mange mindreårige, oplyser politiet. De fleste anholdelser skal være sket ved Nazareth.

Søndag er områderne dog relativt fredelige, men politiet forbliver i højeste beredskab, skriver AFP.

/ritzau/

 

Dagens Gossip