Medier: Kendisser er ofre for ny læk af nøgenbilleder

Skrevet af admin

21/09/2014

Mest læste i dag

Realitystjernen Kim Kardashian, fodboldspiller Hope Solo og skuespillerinde Vanessa Hudgens er blandt de amerikanske kendisser, der lørdag kunne finde nøgenbilleder af sig selv på internettet, efter hvad der formodes at være den anden omfattende læk af berømtheders private billeder på få uger.

Billederne florerede på sociale medier, før de ifølge internetmediet TMZ blev fjernet.

Rapstjernen Kanye Wests hustru, Kim Kardashian, og de andre kendisser kan således skrive sig på listen over celebre kvinder, som formentlig er blevet hacket.

Det amerikanske medie Buzzfeed skriver, at også private filmoptagelser og billeder af blandt andre skuespillerinderne Mary-Kate Olsen og Hayden Panettiere er blevet lækket sammen med hidtil usete billeder af Oscarvinderen Jennifer Lawrence, som for få uger siden fik stjålet og offentliggjort en række private fotografier.

1. september begyndte den første sag om læk af kendissers nøgenbilleder at rulle, og det amerikanske forbundspoliti, FBI, er gået ind i sagen.

Ifølge sin talsmand har Jennifer Lawrence kontaktet myndighederne, efter at billederne af hende angiveligt er blevet stjålet fra hendes computer.

Foruden Lawrence blev der for tre uger siden også delt billeder af skuespillerne Kirsten Dunst og Kate Upton samt op mod 100 andre kvinder.

It-giganten Apple iværksatte efterfølgende en undersøgelse af sin iCloud-service, hvor brugere kan lagre billeder og dokumenter virtuelt.

Det var angiveligt fra iCloud, at det lykkedes hackere at finde frem til billederne, men Apple har siden oplyst, at der er ikke er fundet fejl ved firmaets service.

/ritzau/AFP