Medier: Liverpool og Klopp enige om treårig kontrakt

Jürgen Klopp bliver ny manager i Premier League-klubben Liverpool FC.

Det skriver flere engelske medier torsdag. Oplysningen er ikke bekræftet af Liverpool eller Jürgen Klopp selv, men Liverpool oplyser torsdag, at klubben indkalder til et pressemøde fredag formiddag.

- Liverpool FC kan bekræfte, at et pressemøde vil blive holdt fredag klokken 10 (klokken 11 dansk tid, red.) på Anfield med en stor klub-nyhed, skriver klubben i en kort meddelelse torsdag.

Den tidligere Borussia Dortmund-træner har ifølge BBC indgået en treårig kontrakt med Liverpool, og han tiltræder efter en periode uden ansvar for en klub, efter at han stoppede i Borussia Dortmund.

Ifølge avisen Daily Mail vil den 48-årige Jürgen Klopp blive honoreret med en årsløn på cirka 40 millioner kroner, skriver nyhedsbureauet AFP.

Jürgen Klopp var manager i Borussia Dortmund fra 2008 og frem til sommeren 2015, hvorefter han tog en frivillig pause.

Han har vundet to tyske mesterskaber med Borussia Dortmund, som han også skaffede i Champions League-finalen i 2013. Han har tidligere været træner i den tyske klub Mainz i en årrække.

Liverpool fyrede søndag klubbens daværende manager Brendan Rodgers. Det skete efter, at Liverpool tidligere søndag spillede 1-1 på udebane i lokalopgøret mod Everton.

AFP oplyser, at flere af Brendan Rodgers' medarbejdere i trænerstaben i Liverpool forlod deres job i klubben torsdag.

Ifølge Reuters vil Jürgen Klopp underskrive aftalen med Liverpool, når han senere torsdag ankommer til byen. Det sker, efter at parterne blev enige om betingelserne i en kontrakt tidligere torsdag.

/ritzau/

 

Dagens Gossip