Medier: Pilot blev låst ude af cockpit inden styrt

En af piloterne på det Germanwings-fly, som tirsdag styrtede ned i det sydlige Frankrig med 150 personer om bord, havde forladt cockpittet, inden flyet begyndte at tabe højde.

Men piloten var ikke i stand til at komme tilbage ind i cockpittet, inden Airbus-flyet ramte en bjergvæg.

Det er avisen New York Times og nyhedsbureauet AFP, som på grundlag af kilder tæt på efterforskningen kan fortælle om, hvad der er blevet registreret på den såkaldte sorte boks. Det er den såkaldte CVR, der optager kommunikation i cockpittet.

På optagelsen kan høres, hvad der formentlig er et sæde, der skubbes tilbage, og en dør åbnes og lukkes.

- Der blev ikke ført flere samtaler fra det tidspunkt og frem til styrtet, siger en kilde til AFP. Kort efter forsøger piloten at vende tilbage til cockpittet.

- Piloten uden for banker svagt på døren, men der kommer ikke noget svar. Derefter slår han hårdere på døren, og der er intet svar. Der kommer aldrig et svar, siger en kilde til New York Times.

- Du kan høre, at han forsøger at sparke døren ind. Vi ved endnu ikke, hvorfor en af mændene gik ud. Men det ligger fast, at lige før flyvningen ender, er den anden pilot alene, og han åbner ikke døren, siger kilden.

På optagelsen kan man høre en alarm gå i gang i cockpittet på det tidspunkt, hvor flyet nærmer sig bjerget i de sydfranske alper og kort efter bliver knust, skriver AFP. I de afgørende minutter bliver der fra cockpittet ikke gjort forsøg på at alarmere jordkontrollen.

Lydoptagelserne giver ingen forklaring på, hvad piloten i cockpittet foretager sig eller om han eventuelt har fået et ildebefindende.

Optagelserne indikerer heller ikke uoverensstemmelser mellem piloterne. Ved flyvningens begyndelse kan man høre piloterne tale professionelt og "meget cool" sammen, siger New York Times kilde.

Onsdag var en af de fremherskende teorier i flere medier, at et pludseligt fald i kabinetrykket kan have udløst katastrofen, hvis piloterne ikke havde nået af få deres iltmasker på og derfor havde mistet bevidstheden.

De nye oplysninger udelukker tilsyneladende den forklaring.

Begge piloter på Airbus-flyet, der var på vej til Düsseldorf fra Barcelona, var erfarne med tusindvis af flytimer bag sig, har Germanwings oplyst.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip