Medier: Trump og Clinton vinder Georgia på Super Tuesday

Republikaneren Donald Trump og demokraten Hillary Clinton har ifølge flere amerikanske medier vundet primærvalget i den vigtige amerikanske delstat Georgia, hvor der er næstflest delegerede på spil på Super Tuesday.

Ifølge både CNN, Fox News og NBC News ser de to favoritter ud til at snuppe sejren i Georgia. Mediernes prognoser kom klokken 01 natten til onsdag dansk tid, da valgstederne lukkede.

Donald Trump får ifølge CNN's prognose omkring 40 procent af stemmerne i Georgia, og han henviser dermed Ted Cruz og Marco Rubio til henholdsvis anden- og tredjepladsen.

Hos Demokraterne vinder Hillary Clinton over Bernie Sanders i Georgia, hvor der efter Texas er flest delegerede på spil på Super Tuesday.

Hele 75 procent af vælgerne i den sydøstlige stat har ifølge de foreløbige optællinger peget på Hillary Clinton frem for Bernie Sanders.

I Georgia er der over 100 delegerede på spil for Demokraterne, mens de fem resterende kandidater hos Republikanerne kæmper om 76 delegerede.

Kun i Texas er der flere - omtrent det dobbelte - delegerede at kapre for kandidaterne på Super Tuesday, hvor i alt 12 delstater holder primærvalg eller vælgermøder.

Ifølge CNN ser Donald Trump ud over Georgia også ud til at vinde Virginia med 38 procent af stemmerne foran Marco Rubios 31 procent. I Vermont ser det ud til at blive enten Trump eller John Kasich, der vinder ifølge CNN.

Hos Demokraterne tyder alt på, at Bernie Sanders vinder i Vermont, som er hans hjemstat.

/ritzau/

 

Dagens Gossip