Medlem af SF's landsledelse siger farvel

Skrevet af admin

03/02/2014

Mest læste i dag

Splittelsen i SF får endnu en af personerne i ledelsen til at smide håndklædet i ringen og melde sig ud af partiet.

Leon Rix Iversen, der er medlem af SF's landsledelse og tidligere formand for SF Aarhus, melder sig ud af partiet, meddeler han på Facebook.

- Jeg har truffet en stor beslutning og melder mig ud af SF. Selvom beslutningen er min egen, er det selvfølgelig lidt trist. De sidste mange år med hårdt arbejde har budt på store oplevelser, stolthed over resultater og mange gode venskaber, skriver han.

Som medlem af landsledelsen var Leon Rix Iversen blandt deltagerne i det dramatiske møde onsdag aften, hvor SF-formand Annette Vilhelmsen rent faktisk fik et smalt flertal bag sin beslutning om at støtte Dong-aftalen.

Det vakte dog så stor vrede blandt nogle SF'ere, at det endte med Vilhelmsens afgang og SF's udtræden af regeringen.

Og de sidste dages kaos og åbenlyse splittelse i partiet har haft stor betydning for, at Leon Rix Iversen nu melder sig ud af SF.

- Hvad jeg har vidst i et stykke tid, er blevet meget tydeligt: At der i SF eksisterer markant forskellige visioner for, hvad partiet skal, og hvordan man skal arbejde. Der er med andre ord nogle, der vil noget helt andet end mig, skriver han

Leon Rix Iversen understreger, at han ikke vil smække med døren, og at han ikke melder sig ind i et andet parti.

Af andre prominente profiler, som har forladt SF i de seneste dage, kan nævnes tidligere sundhedsminister Astrid Krag, som er blevet socialdemokrat, og tidligere miljøminister Ida Auken, der har meldt sig ind hos De Radikale.

Samtidig har Vilhelmsen meldt sin afgang som SF-formand, ligesom de to næstformænd, Peter Westermann og Mette Touborg, også fratræder deres poster ved et ekstraordinært landsmøde i begyndelsen af marts.

/ritzau/