Medleykvinder svømmer fra alle: Flot finish af Blume

Favoritterne fra Danmark vandt søndag EM-guld på kvindernes holdkap på 4x100 meter medley.

Danskerne var kommet i finalen med klart hurtigste tid, men der skulle en flot slutspurt til fra Pernille Blume i 100 meter fri, før guldet blev sikret foran svenskerne. Vindertiden på 3.55,62 minutter er ny europarekord.

Til stor jubel for hele holdet, ikke mindst Blume, der i de foregående dage ikke helt har kunnet leve op til sine egne forventninger.

- Jeg følte, at jeg blev nødt til at steppe op. Jeg er en del af et hold med tre europamestre, så jeg vidste, at jeg også skulle gøre mit.

- Og jeg er bare så glad for, at jeg fik svømmet det, der skulle til for, at vi kunne vinde, siger Blume, der får ros af holdkammeraten Jeanette Ottesen.

- Pernille svømmede sit eget løb. Svenskeren lå og kiggede efter Pernille hele tiden, og så gik hun kold, siger Ottesen.

Den danske kvartet, som foruden Blume og Ottesen bestod af Mie Ø. Nielsen og Rikke Møller Pedersen, sikrede dermed Danmark endnu en guldmedalje.

De danske svømmere slutter på i alt seks guldmedaljer ved mesterskaberne i Berlin, og den sjette guldmedalje kom ikke helt bag på nogen.

Mie Ø. Nielsen var tidligere på ugen blevet europamester i 100 meter ryg, Rikke Møller Pedersen i 100 meter bryst og Jeanette Ottesen i 100 meter butterfly.

Det var derfor ventet, at de tre ville lægge fundamentet til sejren, men da Blume hoppede i bassinet, var det side om side med svenske Michelle Coleman.

Ved vendingen førte svenskerne, men på de sidste meter fik Blume trukket fra. Danskerne var 0,42 sekunder hurtigere til sidst.

- Ved 350 meter kunne jeg godt se, at der skulle fart på, og på de sidste 15 meter sagde jeg til mig selv, at nu var det nu, siger Pernille Blume, der netop tabte kampen om bronzen til Coleman i finalen på 100 meter fri, hvor det endte med en dansk fjerdeplads.

For Rikke Møller Pedersen var det guld nummer tre i Berlin. Hun har foruden triumfen i 100 meter bryst også vundet guld på den dobbelte distance.

Jeanette Ottesen hentede dog flest medaljer, idet hendes total slutter på to medaljer af guld, en af sølv og en af bronze.

Herresvømmeren Viktor Bromer sejrede i 200 meter butterfly.

/ritzau/