Medvedev: Krisen i Ukraine koster Rusland dyrt

Ruslands premierminister, Dmitrij Medvedev, anslår ifølge nyhedsbureauet Reuters, at den russiske økonomi skrumper i årets første tre måneder som følge af Vestens sanktioner og faldende oliepriser.

- I indeværende år fortsætter de negative udviklinger i økonomien. I januar-marts i år faldt bruttonationalproduktet med omkring to procent, og selve produktionens omfang faldt 0,4 procent i forhold til samme periode sidste år, siger Medvedev.

Den russiske regeringsleder siger, at tabene, som Rusland lider som følge af krisen i Ukraine, er betydelige.

I en tale i det russiske parlaments underhus, som Medvedev holdt tirsdag, hedder det, at Rusland står over for alvorlige økonomiske udfordringer.

- For første gang i Ruslands historie efter Sovjetunionens sammenbrud - og på visse måder i hele Ruslands historie i det 20. århundrede og i den sovjetiske og postsovjetiske æra - er vores land ramt af to ydre chok: et stort fald i oliepriserne og et aldrig før set pres fra økonomiske sanktioner, hedder det i talen.

Medvedev understreger, at "vi har aldrig stået over for sådanne samtidige udfordringer."

Putin sagde for nylig i et stort direkte tv-program, at rublen er stabiliseret, og at den pressede russiske økonomi har lagt de dårligste tider bag sig.

- Eksperter mener, at vi har passeret toppen af problemerne, sagde Putin, som tilføjede, at den russiske økonomi om mindre end to år kan vende tilbage til vækst - også selvom han ikke ser de store chancer for, at Vesten opgiver sanktionerne lige med det første.

Sanktionerne blev indført som en reaktion på Ruslands ageren i forbindelse med striden i Ukraine.

/ritzau/Reuters

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip