Medvind i dansk økonomi holder firmaer i live

02/10/2015 10:35

admin

Nyheder

Mest læste i dag

De positive tendenser i dansk økonomi viser sig i konkursstatistikken for september. Den første efterårsmåned bød på et fald i antallet af konkurser på 32 procent i forhold til samme måned sidste år, viser tal fra analysevirksomheden Experian.

Det er et tegn på, at det er begyndt at gå bedre med dansk økonomi, siger økonom Mira Lie Nielsen fra erhvervsorganisationen Dansk Erhverv. Hun genkender den positive tendens fra andre økonomiske nøgletal.

- Det går bedre med dansk økonomi – flere kommer i arbejde, reallønnen stiger og virksomhederne har overvejende positive forventninger. Og det afspejler sig altså nu i konkurstallet, skriver hun i en pressemeddelelse:

- Vi skal dog ikke forvente, at konkurserne rasler ned de kommende måneder. Selvom 2015 ser ud til at blive det bedste år længe, er udviklingen efter vores opfattelse ikke prangende. Vi er fortsat kun på vej op i fart efter, at finanskrisen satte os i bakgear.

I faktiske tal gik 229 virksomheder konkurs i september mod 337 i samme måned sidste år.

Der er forskel fra landsdel til landsdel. Størst fremgang var der i Midt- og Vestjylland og Hovedstaden.

Midt- og Vestjylland gik fra 46 konkurser i september 2014 til 16 i samme måned i år, hvilket er et fald på 65 procent. Tilsvarende gik Hovedstaden fra 142 til 79, hvilket er et fald på 44 procent.

Andre steder i landet steg antallet af konkurser dog, og det samlede billede viser, at antallet af konkurser over det seneste år ligger marginalt over den tilsvarende periode sidste år.

Fra september 2014 til nu er 4277 virksomheder gået konkurs, mens 4233 virksomheder gik konkurs i de forudgående 12 måneder.

/ritzau/