Mekaniker: Drab på bekendt var nødværge

Der var tale om nødværge, da en 45-årig mekaniker i september sidste år skød og dræbte en 54-årig bekendt, Jovan Nika, på en adresse i Ruds Vedby på det vestlige Sjælland.

Det påstår den 45-åriges advokat, Jesper Storm Thygesen, torsdag ved Retten i Næstved, hvor den 45-årige JB er tiltalt for drab.

Anklagemyndigheden vil have manden dømt for manddrab, men den tiltalte vil fritages for straf på grund af, at det skulle være sket i nødværge.

Hvis retten ikke vil følge JB's krav, så forlanger han alligevel at blive frifundet for drab og vil i stedet gå med til en dom for vold med døden til følge, oplyser Jesper Storm Thygesen.

Drabet skete en eftermiddag i september sidste år, da JB opsøgte Jovan Nika i Ruds Vedby. Både offer og gerningsmand har roma-baggrund, og anklager Susanne Bluhm forlanger da også, at retten skal dømme manden til udvisning af Danmark.

JB affyrede fire skud mod Jovan Nika, som døde af skudlæsionerne, og derefter flygtede han fra stedet i bil.

Han meldte efterfølgende sig selv til politiet og har siden siddet varetægtsfængslet i sagen.

Den tiltalte stammer fra Serbien, men har boet i Danmark siden slutningen af 80'erne. Han er uddannet mekaniker og pladesmed.

Angiveligt har den dræbte tidligere overfaldet JB, presset penge af ham og i den forbindelse truet med at dræbe hans familie.

JB er tiltalt for også at have truet den dræbtes søn med at skyde ham. Det skulle være sket, da JB flygtede fra lejligheden, hvor drabet skete.

JB nægter dog, at han skulle have rettet pistolen mod sønnen, og at han skulle have truet med at skyde.

Der ventes at falde dom i sagen 28. august

/ritzau/