Mekanikers kone: Dræbte gennembankede min søster

- Min søster blev gennembanket på kommando af sin svigerfar.

Det fortæller konen til den 45-årige mekaniker JB i Retten i Næstved torsdag. Mekanikeren er tiltalt for sidste år at have dræbt svigerindens svigerfar, den 54-årige Jovan Nika.

Under afhøringen af konen kom det frem, at Jovan Nika, hvis ældste søn er gift med hendes lillesøster, angiveligt har beordret sine sønner til at banke søsteren "gul og blå".

Det var i september 2013 i Ruds Vedby, at tiltalte JB opsøgte, skød og dræbte Jovan Nika. Han meldte efterfølgende sig selv til politiet og forklarede i retten torsdag, at han handlede i nødværge.

JB havde taget en pistol med hjem til den 54-årige, fordi han angiveligt var bange for Jovan Nika, som skulle have afpresset ham for 50.000 kroner op til drabsdagen.

Hans kone fortæller i vidneskranken, at Jovan Nika var en mand, som folk var bange for.

- Din søn kommer til at dø. Han vågner ikke, sagde konen, at offeret for et par år siden havde truet med

Det skete på en opvågningsstue på Rigshospitalet, hvor parrets søn lå til opvågning efter en operation for en tumor i hjernen. Ifølge konen faldt de hårde ord, mens hun og JB bad til Vorherre for deres søn.

Den dræbte har ifølge både JB og konen truet med at slå hans familie ihjel flere gange. Men også Jovan Nikas søn har truet familien, fortæller JB's kone i retten.

- Første gang slap han (JB, red.) billigt. Næste gang slår vi ham ihjel. Vi begraver ham levende mig og min far og bror, fortæller konen, at den dræbtes søn har truet med.

Sønnen har formentlig henvist til en episode i 2011, hvor JB blev slået ned i sin have med et baseballbat.

JB og Nika havde været på kant med hinanden siden slutningen af firserne, hvor de begge boede i Helsingør og var en del af roma-miljøet.

JB, som er uddannet mekaniker og pladesmed, kommer oprindeligt fra det daværende Jugoslavien og kom til Danmark i slutningen af firserne. Hans kone er opvokset i Danmark.

Anklager Susanne Bluhm vil have den 45-årige dømt for manddrab og forlanger, at retten skal udvise ham fra Danmark.

Der ventes dom i sagen i den 28. august.

/ritzau/

 

Dagens Gossip