Melder ud: Her er Vladimir Putins nye strategi

Skrevet af Nicolai Busekist

03/04/2022
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Russiske styrker bliver trukket tilbage fra Kyiv, men det betyder ikke, at krigen er slut. Det markerer derimod starten på næste fase.

Dagens topnyheder

Vladimir Putin har taget sin krigsstrategi op til genovervejelse. Som et resultat af dette, er Rusland i færd med at trække sine styrker ud af Kyiv og Tjernihiv.

Ifølge en amerikansk efterretning skyldes dette, at man vil fokusere på at tage kontrol over Donbas og andre regioner i det østlige Ukraine. Målet skulle være at tage kontrol over disse regioner i begyndelse af maj.

Det fortæller flere amerikanske embedsmænd, der er bekendt med de seneste amerikanske efterretninger fra området ifølge CNN.

Mere end en måned inde i krigen, har de russiske styrker ikke været i stand til at bibeholde kontrollen over de områder, hvor krigen er blevet udkæmpet.

Det betyder, at den russiske præsident Vladimir Putin er under et stort pres, da han er nødt til at bevise, at han kan sejr. Derfor har han rettet sit fokus mod det østlige Ukraine, da han her har størst sandsynlighed for netop dette, fortæller amerikanerne.

De amerikanske efterretninger antyder desuden, at Vladimir Putin er meget fokuseret på at vinde krigen på Ruslands 'Victory Day' den 9. maj.

Denne dato er en vigtig helligdag i Rusland, da det er en dag, hvor landet markerer den nazistiske overgivelse i Anden Verdenskrig. Det sker med en enorm parade af tropper og våben over Den Røde Plads foran Kreml.

Amerikanske embedsmænd hævder, at Vladimir Putin ønsker at fejre en sejr på denne dag. Dette forudsætter dog, at den russiske præsident faktisk har noget at markere.

Den tidligere ukrainske premierminister, Arseniy Yatsenyuk, har til CNN udtalt, at ukrainerne mener, at de står over for en 'meget kompleks og vanskelig måned', da Putin vil forsøge at overholde sin deadline.

"Hans ultimative mål er, var og bliver at overtage Ukraine, men han fejlede. Han mislykkedes på grund af en meget stærk vilje fra ukrainsk militær og et meget stærkt sammenhold mellem Ukraine og den vestlige verden, og de sanktioner, der er blevet pålagt af USA og G7 og EU," sagde han.

"Så nu, så vidt jeg kan se, skifter Putin til plan B. Min opfattelse er, at denne plan B har en form for deadline."

Amerikanerne vurderer også, at Putin nu forbereder sig på for første gang at skulle udpege en overordnet leder af krigen, da han vil opnå større russisk succes.

Ydermere mener amerikanske embedsmænd, baseret på efterretninger, at Putin vil udpege en general, der har været i den sydlige del af Ukraine, da det er et sted, hvor russerne har opnået deres mål.