Melding om endnu en forlist migrantbåd i Middelhavet

Den Internationale Organisation for Migration (IOM), der har hovedsæde i Genève, siger, at den har modtaget et nødopkald fra en synkende båd i Middelhavet. Båden skulle angiveligt have over 300 mennesker om bord. 20 af de ombordværende skal være druknet.

IOM's kontor i Rom siger, at den modtog et nødopkald fra en af tre både, der lå side om side i internationalt farvand.

- I nødopkaldet meldte en person, at der var over 300 personer om bord på hans båd, som han sagde var i færd med at synke. Mindst 20 personer allerede er druknet, skriver en talsmand fra IOM i en email.

Kort forinden havde myndighederne i Grækenland meldt mindst tre mennesker, deriblandt et barn, skulle være omkommet, da en båd med over 80 migranter mandag sank ud for den græske ø Rhodos.

Sejlbåden stødte på grund på klippeskær ved øen i Det Ægæiske Hav. Den var sejlet ud fra Tyrkiet.

- Af de personer, som er blevet reddet, er 57 helt uskadte, mens 23 er indlagt på et hospital på Rhodos, siger en talsmand for politiet.

- De fleste af de overlevende blev reddet op fra havet, siger politiet, som frygter, at antallet af omkomne vil stige. Det er endnu ikke klarlagt, hvor mange der var om bord på båden.

Et flygtningeskib kæntrede søndag syd for den italienske ø Lampedusa. Der er måske omkommet op til 900 mennesker fra skibet.

Italiens premierminister, Matteo Renzi, har bedt EU-præsident Donald Tusk om at indkalde stats- og regeringscheferne til et hastetopmøde om migrantkatastrofen allerede senere på ugen.

EU's regeringer arbejder på at udvikle en ny indsats mod de tilbagevendende forlis i Middelhavet, når migranter forsøger at nå til Europa.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip