Is mellem USA og Rusland tør en smule efter Kerry-visit

Tonen blev en smule mere imødekommende mellem USA og Rusland under den amerikanske udenrigsministers besøg i Sotji tirsdag.

Sergej Lavrov, den russiske udenrigsminister, siger efter mødet med Kerry, at det er "tvingende nødvendigt" at undgå forværring af forholdet mellem de to lande.

- Mødet i dag har givet os bedre forståelse af hinanden, siger Lavrov ifølge nyhedsbureauet AFP efter drøftelser om konflikterne i Ukraine og Syrien.

Lavrov mødte sin amerikanske kollega med en gave - kurve med kartofler og tomater.

De kunne tolkes som en spøgefuld hentydning til det russiske forbud mod import af fødevarer fra USA og Europa - et svar på amerikanske og europæiske sanktioner mod Rusland på grund af konflikten i Ukraine.

John Kerry siger efter mødet, at Vestens sanktioner kan rulles tilbage "hvis og når" våbenhvilen fra Minsk efterleves fuldt ud i Ukraine.

Den amerikanske udenrigsminister slog også fast, at det er presserende for USA og Rusland sammen at tage fat på globale udfordringer.

Hidtil har de to lande været ude af stand til at blive enige om en løsning på den værste krigskonflikt i øjeblikket, blodbadet i Syrien, hvor op mod en kvart million mennesker er dræbt de seneste fire år.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip