Meningsdannere mindes 9. april på nettet

Dagen igennem er meningsdannere, politikere og menigmand gået til tasterne for at mindes 75-årsdagen for dengang Danmark blev besat af Tyskland 9. april 1940.

- 9. april. Iveren efter at dømme fortiden er ikke udtryk for, at vi er blevet klogere. Tværtimod, skriver Politikens chefredaktør Bo Lidegaard på Twitter.

- 75 år siden DK blev besat. Håber tankerne går til de besættelser og krige der ikke et overstået. "fred er at skabe", skriver generalsekretær i Røde Kors, Anders Ladekarl.

- I dag er det 75 år siden Danmark blev besat. Den 9 april arresterede tyskerne min morfar, og satte ham i Shellhuset (..) I dag er sårene fra dengang for længst lægt, og Tyskland en god ven, skriver Landbrug & Fødevarers direktør, Karen Hækkerup.

- Jeg er opvokset lige ved siden af Søgaardlejren som barn af en dansk mor og en tysk far og den sønderjyske historie med sine lyse og mørke kapitler er en del af mig. Lad os bruge dagen i dag til at huske tilbage - og glæde os over hvor meget verden kan forandre sig på 75 år, skriver Socialdemokraternes forbrugerordfører, Anne Sina.

- Aldrig mere et 9. april, hvor S og R svigtede Danmark. S og R beskar forsvaret og lagde sig fladt ned for Nazi Tyskland. Vigtigt at vi har et forsvar, som kan forsvare Danmark.

Derfor foreslår Søren Pape i dag, at vi bruger en mia. kr. ekstra på forsvaret så vi kan forsvare vores demokrati, skriver gruppeformand for det Konservative Folkeparti, Brian Mikkelsen.

- 75 år siden 9. april 1940. I min familie var det bedstefar Emil, som blev sat i fangelejr i Tyskland. Mange familier blev ramt meget hårdere. I dag hædrer vi dem, som kæmpede for friheden.

Vi deler historien til de nye generationer. De skal også kunne sige: "Aldrig mere 9. april", skriver Natos Generalsekretær Jens Stoltenberg.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip