Meningsmåling: Venstre sætter prop i vælgersivningen

Venstre sivebløder ikke længere vælgere, hvis man skal tro den seneste meningsmåling, som analyseinstituttet Voxmeter har lavet for Ritzau.

Hvis der var valg i dag ville 22,1 procent af vælgerne sætte sit kryds ved partiet. En tilsvarende måling for to uger siden sendte partiet ned som Folketingets tredjestørste med en opbakning fra 20,0 procent.

Det var det næstlaveste i de 12 år, Voxmeter har lavet målinger for Ritzau.

Efter en tumultarisk periode med stor fokus på formand Lars Løkke Rasmussens brug af penge og et voldsomt formandsopgør har partiet i denne uge indgået en aftale med regeringen uden om blå blok om rammerne for både vækstplan og beskæftigelsesreform.

Det fik Konservative og Liberal Alliance til at skælde ud, fordi de mente at Løkke havde solgt sig for billigt i forsøget på at lægge de dårlige sager bag sig.

Dagens måling giver Venstre en opbakning som svarer til den for en måned siden, altså en uge inden Venstre-krisen kulminerede på et hovedbestyrelsesmøde i Odense.

Her endte man efter en hel aftens debat med at bakke op om Løkke som fortsat formand.

Når man vurderer vælgerbevægelserne over de seneste måneder, skal det bemærkes, at de alle ligger inden for den statistiske usikkerhed, som for Venstre er 2,5 procentpoint.

I forhold til valget i 2011, hvor Venstre fik 26,7 procent af stemmerne, står partiet til en massiv nedgang på 4,6 procentpoint.

Det skal ses i lyset af, at partiet i en meningsmåling tilbage i efteråret 2012 fik opbakning fra rekordhøje 35,8 procent af vælgerne.

Socialdemokraterne står til at blive Folketingets største parti med 22,8 procent af stemmerne. Det er dog en tilbagegang fra valgets 24,8 procent, men samtidig langt bedre end for få måneder siden, hvor partiet lå og rodede rundt under de 20 procent.

Hos de andre partier i rød blok er der i forhold til valgresultatet fremgang for Enhedslisten og Radikale, mens SF går tilbage.

Blå blok står til et snævert flertal med 51 procent af stemmerne mod rød bloks 48,1 procent.

Det skyldes primært, at Dansk Folkeparti står til stor fremgang og opbakning fra 18,7 procent af vælgerne, mens der er mindre forskydninger hos Konservative og Liberal Alliance.

Voxmetermålingen, der er lavet fra den 16. juni til den 22. juni, baserer sig på 1022 repræsentativt udvalgte personer over 18 år.

Der er en maksimal statistisk usikkerhed på 2,6 procentpoint.

/ritzau/

 

Dagens Gossip