Meningsmåling viser dødt løb i britisk EU-afstemning

admin

426 uger siden

|

24/05/2016

Dagens topnyheder

De britiske vælgere er ligeligt delt op i to lejre i spørgsmålet om, hvorvidt Storbritannien skal forblive i EU eller ej forud for den historiske folkeafstemning den 23. juni, viser en ny meningsmåling fra analyseinstituttet ICM.

I alt 45 procent af de adspurgte siger, at de vil stemme for at forblive i verdens største handelsblok, mens den samme procentdel siger, at de støtter en britisk udtræden.

De resterende ti procent siger, at de endnu ikke har besluttet sig.

Målingen er foretaget online i dagene 20.-22. maj.

I sidste uge viste ICM meningsmåling, at 47 procent af vælgerne ville stemme for en britisk udmelding, mens 43 procent ville stemme for at blive i EU.

ICM siger, at de to målinger ikke kan sammenholdes, da der er anvendt forskellige metoder.

Det britiske pund blev dog styrket tidligere tirsdag i forhold til euroen og dollaren på baggrund af en meningsmåling, som viste, at ja-sigerne, der ønsker at forblive i EU, har øget en føring over nej-siden.

Målingen, der var foretaget af ORB og offentliggjort i avisen Telegraph tirsdag, viser, at den der ønsker at blive, har en føring på 13 procentpoint.

Målingen viste, at blandt dem, som helt afgjort vil stemme ved folkeafstemningen den 23. juni, så går 55 procent ind for, at Storbritannien forbliver et EU-land, mens 42 procent af denne gruppe støtter et "Brexit" - en britisk udtræden.

Bookmakere i London tror stadigt mere på, at de britiske vælgere vil stemme for at blive i EU. De odds, der gives for et ja hos bookmakerfirmaet William Hill faldt mandag og er nu nået et niveau, der indikerer, at bookmakerne finder det 85 procent sandsynligt, at vælgerne vil afvise et "Brexit". I sidste uge var det tilsvarende tal 83.

Meningsmålinger har givet et helt andet blandet billede af stemningen blandt vælgerne.

/ritzau/Reuters