Mens du nyder julemaden, knokler disse mennesker: Tak til jer, der er på arbejde i dag

Kokke, sundhedspersonale, alarmberedskab, service og hotel-ansatte, samt medarbejdere inden for transportområdet er blot nogle af dem, der ikke har fri til at spise julemad med familien i dag.

Mens størstedelen af danskerne allerede har stemplet ud, er der folk, der må slide i det, for at de syge stadig kan blive passet, de betalende gæster kan få mad og en seng at sove, og for at vi i værste fald kan blive reddet og kørt på sygehuset.

Dagens.dk har talt med nogle af de hårdtarbejdende danskere om, hvordan deres juleaften bliver. Se billedgalleriet neden for, hvor de fortæller om deres jul.

Anders rykker ud på maks et minut
Brandmand Anders Villadsen er på vagt på Falck Ballerup Brand- og Redningsstation juleaften. Han har 24-timersvagt, der starter klokken syv om morgenen juleaftensdag.

Det lyder hårdt, og er det nok også, men vent, til du læser om deres 100 år gamle madtradition juleaften i billedgalleriet nedenfor. God jul til Anders og holdet herfra.

Nanna redder dem, der spiser for meget, og dem der er syge
Nanna Kristensen, der er sygeplejerske på et akut modtageafsnit på Aalborg Universitetshospital, tager blandt andet imod patienter med forstoppelse:

- De plejer at komme ind sidst på aftenen, når de har spist med familien. Ofte har de egentlig haft det skidt under hele middagen, men de sidder og holder ud, og tænker; nu har vi spist og åbnet gaver, og holdt den jul, vi skal holde. Og så kommer de ind til os, fordi de har det så dårligt.

Andre patienter er allerede indlagt med andre mave-tarmlidelser og får måske besøg af pårørende. Dem tager Nanna og kollegaerne sig selvfølgelig også af. Læs mere om hendes indsats i billedgalleriet nedenfor. Og selvfølgelig også tak til hende og holdet, og god jul herfra.

 

 

Dagens Gossip