Mercedes dominerer i Kina: Hamilton vinder igen

12/04/2015

Verdensmester Lewis Hamilton sætter fart i toppen af Formel 1-klassementet.

Søndag var Hamilton suveræn på banen i Shanghai, hvor briten vandt for anden gang i sæsonens tredje Formel 1-grandprix. Dermed kører han sig op på 68 point i VM-stillingen, mens Ferraris Sebastian Vettel er nummer to med 55 point.

Hamiltons teamkammerat Nico Rosberg var lige som i kvalifikationen den næsthurtigste på banen i Shanghai.

Med tre omgange tilbage af løbet fik Toro Rossos 17-årige Max Verstappen problemer, mens hollænderen lå på ottendepladsen. Raceren blev parkeret midt på målstrækningen, hvilket betød, at den resterende del af løbet blev kørt med Safety Car.

Dermed var afstanden mellem de forreste kørers sluttid ikke retvisende for et grandprix, hvor Mercedes var suverænt de bedste, og Ferrari var næstbedst med en komfortabel afstand ned til Williams-racerne.

Ferraris Sebastian Vettel blev nummer tre i løbet foran teamkammerat Kimi Räikkönen.

Førstnævnte Vettel vandt for 14 dage siden i Malaysia, og tyskeren startede løbet som nummer tre.

I stedet for at komme op og presse de to Mercedes-racere foran blev Vettel i stedet involveret i en kamp mellem de to Ferrari-racere og Williams-racerne i kampen om pladserne fra tre til seks, da starten gik.

Men da først løbet kom i gang var det Ferrari, der viste sig at være klart den stærkeste udfordrer til Mercedes, og de røde biler satte sig tungt på tredje og fjerdepladsen, mens Williams' Felipe Massa og Valtteri Bottas var henvist til femte- og sjettepladsen.

Bortset fra Verstappens problemer til sidst var løbet i Shanghai ganske udramatisk. Afstanden mellem racerne i top 10 var ganske stor, og der var ikke direkte dueller om de pointgivende placeringer.

Grandprixet blev en blandet fornøjelse for McLaren. Både Jenson Button og Fernando Alonso gennemførte løbet og kørte sig frem fra startpladser, som nummer 17 og 18.

Det blev dog ikke til en plads på de pointgivende placeringer, og de to McLaren-racere var mere end én omgang efter de forreste racere.