Merkel afbryder sin ferie efter angreb i Tyskland

Den tyske forbundskansler, Angela Merkel, aflyser sin ferie som følge af angrebene i Tyskland i de seneste dage.

Merkel holder ferie i byen Uckermark i det nordøstlige Tyskland, men kommer tilbage i hovedstaden, Berlin, på torsdag.

Her vil hun holde sin årlige pressekonference klokken 13, oplyser en regeringstalsmand. Den holder hun normalt efter sommerferien.

Det er på forhånd ventet, at Merkel vil være fokuseret på de fire angreb, der har chokeret mange mennesker i Tyskland.

Beskeden om, at Merkel afkorter ferien, kommer dagen efter, at det kom frem, at den syriske asylansøger, der sprængte sig selv i luften i byen Ansbach søndag aften, havde svoret troskab til Islamisk Stat.

Tre af de fire angreb, der har rystet Tyskland i den seneste uges tid, var udført af asylansøgere, mens den fjerde var født i Tyskland, men havde udenlandsk baggrund.

Det har ført til fornyet kritik af Merkels asylpolitik.

Hendes støtter har været hurtigt ude og sige, at tre af de fire gerningsmænd har været i Tyskland i årevis og ikke var en del af den flygtningebølge, Europa har oplevet.

Men det skærmer hende formentlig ikke mod kritik og en mulig valglussing ved to vigtige delstatsvalg i september, skriver Süddeutsche Zeitung.

- Det så ud til at gå meget godt for Merkel, men situationen har ændret sig dramatisk i de ti dage, der er gået fra angrebet i Nice til søndagens selvmordsbombe i Ansbach, skriver avisen.

Mandag i sidste uge angreb en 17-årig dreng togpassagerer med en økse og en kniv. Fem blev såret, heraf fire alvorligt. Det skete i byen Würzburg, der ligeledes ligger i det sydlige Tyskland. Også den 17-årige dreng havde angiveligt svoret troskab til Islamisk Stat.

Fredag skød en 18-årig tysk-iransk mand vildt omkring sig i et indkøbscenter i München og dræbte ni mennesker. Efter angrebet tog han sit eget liv.

/ritzau/dpa

 

Dagens Gossip